15.09.2010. / 14:31

Autor: Martina Čizmić

BMW popustio pod pritiskom: Ništa od besplatnih limuzina za slovensku vladu

Iako je službeni odgovor iz tvrtke da je "još uvijek previše otvorenih pitanja" u samom poslu, neslužbeno se saznaje kako se njemačkoj automobilskoj tvrtki nije svidio negativan odjek koji je akcija imala u javnosti

Borut PahorBorut PahorČinilo se kao posao iz snova. BMW je slovenskoj vladi ponudio korištenje 100 svojih limuzina serije 5 na pet godina, a vlada je trebala novac koji će tako uštedjeti iskoristiti za gradnju solarnih elektrana na krovovima ministarstava i škola. Na prvi pogled dogovor u kojem obje strane dobivaju, a rezultat je društveno koristan. No, onda su se tu upleli "zločesti mediji" i počeli preispitivati motive iza dogovora.

Kako pišu slovenski mediji, na kraju od dogovora između vlade i BMW-a vjerojatno neće biti ništa. Naime, BMW Group Slovenija je privremeno zaustavio nabavku vozila za slovensku vladu. Iako je službeni odgovor iz tvrtke da je "još uvijek previše otvorenih pitanja" u samom poslu, neslužbeno se saznaje kako se njemačkoj automobilskoj tvrtki nije svidio negativan odjek koji je akcija imala u javnosti.

Premijer Borut Pahor je izjavio kako žali zbog takve odluke.

"Radilo se o zamisli koja je u osnovi dobra. Državi bi uštedjela novac, dala novi polet filozofiji zelene energije. To je trebala biti dobra priča koja jednostavno nije provedena do kraja, jer se BMW odlučio da neće sudjelovati u tome zbog nerazumijevanja javnosti", istaknuo je Pahor. Dodao je i kako će se osobno raspitati da li je moguće takav posao ipak sklopiti ali putem javnog natječaja.

U BMW-u ističu kako su imali samo najbolje namjere. Željeli su takvim dogovorom skrenuti pozornost na svoje djelatnosti usmjerene k smanjenju emisije ugljičnog dioksida i održivog razvoja. No, njihova namjera nije najbolje prihvaćena u javnosti.

Vezane vijesti

Pahor izgubio, na čelu Socijalnih demokrata Igor Lukšič

Pahor izgubio, na čelu Socijalnih demokrata Igor Lukšič

Slovenski Socijalni demokrati (SD) na izbornom su kongresu u Kočevju u subotu za svog novog predsjednika izabrali Igora Lukšiča koji je u drugom… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika