16.09.2010. / 14:59

Autor: Nacional.hr

Internet Explorer 9 beta donosi revolucionarno iskustvo surfanja webom

Uz beta verziju Internet Explorera 9 i direktan pristup do 70 top web stranica i brandova koji su se pridružili Microsoftu u stvaranju novoga iskustva za dvije trećine korisnika aktivnih na webu

Internet Explorer 9 BetaInternet Explorer 9 BetaInternet Explorer 9 beta od danas je dostupan za korisnike diljem svijeta, objavili su iz Microsofta u San Franciscu, gdje su priredili i događanje "Ljepota weba" u suradnji s brojnim partnerima. U kreiranje novog iskustva s preglednikom, naime, uključili su se i globalno poznati brandovi s više od 70 top web stranica, koji ukupno imaju više od 800 milijuna posjetitelja, ili oko dvije trećine korisnika aktivnih na webu.

Internet Explorer 9 beta čini iskustvo surfanja bržim, preglednijim, sigurnijim i interoperativnim, koristeći tako sve prednosti Windows 7 i stavljajući naglasak na web stranice i aplikacije koje ljudi koriste.

„Internet Explorer 9 koristi sve najbolje od Windowsa i PC-a, kako bi vam omogućio bolji web", istaknuo je Steven Sinofsky, predsjednik Windows i Windows Live divizije u Microsoftu te dodao: „Ponosni smo što smo se pridružili našim partnerima i pustili beta verziju Internet Explorera 9, omogućavajući ljepši web za korisnike Windowsa diljem svijeta".

Internet Explorer 9 je složen kao jedini web pretraživač koji se fokusira i donosi korisniku najdraže web stranice integrirane s Windows 7, omogućujući sasvim novo iskustvo na webu s partnerima kao što je Facebook, Red Bull GmbH, Quiksilver Inc., My Space, LinkedIn, Twitter, Dailymotion, Amazon.com, eBay, IMDB, Wall Street Journal, CNN i mnogima drugima.

„Web se svodi na stranice, pa bi trebao i vaš pretraživač. Internet Explorer 9 stavlja naglasak na te stranice i počašćeni smo da su nam se mnogi partneri pridružili i da s tolikim brojem stranica kreiramo bogatstvo weba, kakvo prije nije bilo moguće", naglasio je Dean Hachamovitch, korporativni potpredsjednik Windows Internet Explorera u Microsoftu.

Internet Explorer 9 također stavlja fokus i na aplikacije koje su jasne i pregledne, integraciju s Windows 7 i s više pixela za web stranicu, a ne pretraživač, omogućujući stranicama da „zablistaju". Upravljanje pretraživačem je olakšano i skraćeno. Obilježja pregleda kroz novi pretraživač uključuju: funkciju „zakači" (Pin), što omogućava korisniku da direktno pristupa svojim najdražim stranicama, bez otvaranja pretraživača; funkciju „skočne liste" (JumpList), brzo i lagano obavljanje različitih zadataka istovremeno: pisanja elektroničkih poruka, pregleda inboxa, mijenjanja glazbene postaje, prihvaćanje poziva prijatelja ili gledanja najnovijih vijesti.

Novi preglednik Internet Explorer 9 koristi sve prednosti i moć modernog PC hardware-a, kako bi poboljšao učinkovitost surfanja webom u cjelini. Također, Internet Explorer 9 je i prvi pretraživač s potpunim ubrzanjem hardware-a na HTML5.

Microsoft se, dakako, pobrinuo i za sigurnost surfanja svojih korisnika pa je novi pretraživač razvijen kao najsigurniji pretraživač, s najnovijom tehnologijom koja omogućava zaštitu sigurnosti i podataka korisnika.

Microsoft Hrvatska uskoro će i u našoj zemlji predstaviti sve prednosti Internet Explorera 9 beta te što ljepota weba znači za hrvatske korisnike.

Vezane vijesti

Mobilni telefon Huawei Ascend s Windows Phone 8 operativnim sustavom

Mobilni telefon Huawei Ascend s Windows Phone 8 operativnim sustavom

Huawei je najavio da će proširiti partnerski odnos s Microsoftom i kreirati prvi Huawei pametni telefon s Windows Phone operativnim sustavom. Novi će… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika