16.09.2010. / 17:34

Autor: Hina

Lukašenko: Oporba je "narodni neprijatelj"

Autoritarni bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko u četvrtak je pripadnike oporbe nazvao "narodnim neprijateljima" i najavio da će se kandidirati na bjeloruskim predsjedničkim izborima u prosincu.

Aleksandar Lukašenko (Reuters)Aleksandar Lukašenko (Reuters)Autoritarni bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko u četvrtak je pripadnike oporbe nazvao "narodnim neprijateljima" i najavio da će se kandidirati na bjeloruskim predsjedničkim izborima u prosincu.

"To nije oporba, to su narodni neprijatelji. Uvijek su tamo gdje mogu nanijeti najviše zla državi. Jučer su Europa i Sjedinjene Države provodile pritisak na nas i oni su bili s njima. Danas nas pritišće Rusija i oni su s nima", rekao je Lukašenko u govoru pred članovima tamošnje konfederacije sindikata.

Odnosi Rusije i Bjelorusije pogoršali su se zadnjih godinu dana zbog niza nesuglasica, od problema s isporukom ruskog plina, sukoba oko izvoza mlijeka i Lukašenkova odbijanja da prizna Južnu Osetiju i Abhaziju.

Lukašenko, na vlasti do 1994., sve je birače pozvao na predsjedničke izbore 19. prosinca i najavio svoju ponovnu kandidaturu.

Vezane vijesti

Policija pretražila domove oporbenih čelnika u Rusiji

Policija pretražila domove oporbenih čelnika u Rusiji

Policija je pretražila domove nekoliko čelnika ruske oporbe objavila je ruska agencija Interfax pozivajući se na priopćenje policije. Antikorupcijski… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika