17.09.2010. / 18:50

Autor: Martina Čizmić

Video: Slovenija pod uzbunom: Oluja donijela poplave i odrone zemlje

Slovence posebno zabrinjava činjenica da će loše vrijeme potrajati sve do nedjelje, a prognostičari ističu da je u jednom trenutku tijekom dana u pola sata palo više od 60 litara vode na metar kvadratni

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaSlovenska agencija za okoliš još je sinoć upozorila kako je potreban poseban oprez jer oluja koja će zahvatiti Sloveniju donosi velike količine vode. Od ranog jutra diljem Slovenije oglašene su uzbune zbog odrona i bujica koje su pojedina naselja u potpunosti odsjekle od ostatka svijeta.

Slovenski mediji javljaju kako je najgore stanje u području Posočja, Vipavske doline, a za gotovo cijelu Sloveniju oglašena je uzbuna najvišeg stupnja.

U Ljubljani se izlila rijeka Gradaščica koja je ugrozila širi centar grada. Podvožnjaci su diljem grada bili poplavljeni što je dodatno otežalo kretanje službama koje su pokušavale popraviti stanje.

Očekuje se da će tijekom noći doći do izlijevanja i Ljubljanice te Gameljščice pa su pozvali građane koji žive u blizini tih rijeka da zaštite svoju imovinu i za zadržavanje vode iskoriste priručna sredstva poput vreća pijeska koje im besplatno dijele u Komunalnom poduzeću.

Ni drugdje po Sloveniji stanje nije ništa bolje. Vatrogasci su cijeli dan na terenu. Ispumpavaju podrume, uklanjaju srušena stabla, izvlače ljude iz automobila koji su zapeli u podvožnjacima.

Koliko je stanje teško najbolje govori informacija da je svoju pomoć ponudila i Slovenska vojska koja je spremna na teren poslati vojnike za izgradnju zečjih nasipa i tehniku za saniranje odrona.

Slovence posebno zabrinjava činjenica da će loše vrijeme potrajati sve do nedjelje, a prognostičari ističu da je u jednom trenutku tijekom dana u pola sata palo više od 60 litara vode na metar kvadratni.

Vezane vijesti

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenska središnja banka upozorila je u srijedu na rastuće gubitke slovenskih banaka zbog čega se i dalje smanjuju mogućnosti kreditiranja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika