18.09.2010. / 20:39

Autor: Hina

Video: Slovence očekuje još jedna neprospavana noć dok rijeke bujaju

Slovenski mediji večeras javljaju da bi zbog porasta vodostaja Save moglo doći do poplave Krškog polja i starog dijela grada Krško uz Savu

Na nekim je dijelovima Slovenije stanje veoma ozbiljno (Foto: Jesih/24ur.com)Na nekim je dijelovima Slovenije stanje veoma ozbiljno (Foto: Jesih/24ur.com)Zbog očekivanog jačanja kiše tijekom noći sa subote na nedjelju slovenski meteorolozi najavili su porast vodostaja Save i Kupe.

Janez Polajner iz državne agencije za okoliš izjavio je za Slovensku televiziju da bi se protok u rijeci Savi prema granici s Hrvatskom do nedjelje ujutro mogao povećati i do 2800 prostornih metara u sekundi.

Slovenski mediji večeras javljaju da bi zbog porasta vodostaja Save moglo doći do poplave Krškog polja i starog dijela grada Krško uz Savu.

Prema najavama državne agencije za okoliš i prostor i dalje će rasti vodostaji rijeka Kupe, Krke, Vipave, Rijeke (blizu Ilirske Bistrice), te vodostaji rijeka u jugozapadnom i središnjem dijelu države dok će se ostali vodotoci smirivati.

Ministrica obrane Ljubica Jelušič koja je u subotu posjetila poplavljenu ljubljansku četvrt Vič izjavila je da je situacija koje se poplave izazvale "složena ali pod kontrolom" i da je stanovništvu ako bude potrebno spremna pomoći i vojska.

Vezane vijesti

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenska središnja banka upozorila je u srijedu na rastuće gubitke slovenskih banaka zbog čega se i dalje smanjuju mogućnosti kreditiranja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika