21.09.2010. / 13:50

Autor: Martina Čizmić

Croatia Airlines nakon Mišetića: 'Vrući krumpir' mladom Danijelu Mileti?

Danijel Mileta rođen je 1975. u Šibeniku, a završio je Fakultet elektrotehnike i računarstva u Zagrebu gdje je i magistrirao. Također, završio je i poslijediplomski znanstveni studij "Organizacija i menagment" na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu

Danijel Mileta (Foto: Boris Ščitar/PIXSELL)Danijel Mileta (Foto: Boris Ščitar/PIXSELL)Nakon što je još uvijek aktualni šef hrvatske zrakoplovne kompanije Croatia Airlinesa, Ivan Mišetić i sam potvrdio svoj odlazak u Atlantic grupu, počela je potraga za njegovim nasljednikom.

Prema informacijama kojima raspolaže Nacional.hr najizgledniji je Mišetićev nasljednik aktualni državni tajnik u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Danijel Mileta. Iako razrješenje Mišetića još mora potvrditi Nadzorni odbor tvrtke, ta je odluka samo pitanje dana.

Poznavatelji stanja u Croatia Airlinesu pozdravljaju spominjanje Miletinog imena u istoj rečenici s njihovom tvrtkom prije svega jer se radio o relativno mladom čovjeku koji je do sad imao besprijekornu karijeru.

Danijel Mileta rođen je 1975. u Šibeniku, a završio je Fakultet elektrotehnike i računarstva u Zagrebu gdje je i magistrirao. Također, završio je i poslijediplomski znanstveni studij "Organizacija i menagment" na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

Karijera dosad bez mrlje

U službenoj biografiji stoji kako je profesionalnu karijeru započeo 2000. godine u Zagrebu kao projektant GSM mreže u Sektoru za planiranje i razvoj sustava u sklopu HT - Hrvatskih telekomunikacija d.d. (današnji T-mobile), a kasnije svoja znanja po pitanju poslovnog planiranja i koordinacije različitih sektora tvrtke nadopunjuje u Sektoru za strategiju.

Ponudu Končar - Elektronike i informatike d.d. nije mogao odbiti te 2003. godine postaje rukovoditelj Organizacijske jedinice Informatička oprema koja lansira na tržište prvo brendirano hrvatsko prijenosno računalo Končar. Istodobno prikuplja iskustva iz optimizacije poslovnih procesa kao voditelj grupe za implementaciju programa podizanja konkurentnosti «20 ključeva».

Krajem 2005. vraća se u rodni Šibenik gdje postaje direktor Gradskog parkinga, gradske tvrtke koju je nakon reorganizacije i modernizacije iz velikog gubitaša pretvorio u uspješnu tvrtku.

Tijekom godina nastavio je svoje profesionalno usavršavanje pri LSPR - London School of Public Relations stekao PR diplomu, pri Pučkom otvorenom učilištu u Šibeniku je stekao zanimanje glasnogovornika, pri Hrvatskoj agenciji za nadzor financijskih usluga je položio brokerski ispit, u organizaciji Ekonomskih fakulteta u Zagrebu i Splitu te udruge CROMA stekao je licencu ovlaštenog člana nadzornih odbora, specijalist je zaštite na radu, interni auditor.

Mišetić nasljedniku ostavlja težak posao

Na mjesto državnog tajnika imenovan je u svibnju ove godine. Od imenovanja bavio se različitim projektima, posljednji u nizu od kojih je "Koridor X", zajednička tvrtka željeznica Slovenije, Hrvatske i Srbije.

Premda je Mileta prema pouzdanim izvorima najizgledniji kandidat za ovu poziciju, ova kompanija za sada se nije službeno oglasila po tom pitanju. Jedno je, međutim, sigurno: Tko god da bude budući čelnik Uprave CO-a, čeka ga iznimno težak posao. Osim štrajkačkih kampanja koje su uslijedile zbog nezadovoljstva radnika svojim statusom u ovoj kompaniji, CO je lani zabilježio gubitak od 198 milijuna kuna, a u prvom tromjesečju ove godine već gotovo 100 milijuna. Sve je to rezime posljednjih nekoliko godina Mišetićeve vladavine, koji sada tu kompaniju ostavlja u nimalo zavidnoj poziciji.

Vezane vijesti

Udružuju se Croatia Airlines i Adria Airways?

Udružuju se Croatia Airlines i Adria Airways?

Hrvatski nacionalni prijevoznik Croatia Airlines i slovenski nacionalni prijevoznik Adria Airways mogli bi uskoro početi razgovore o udruživanju,… Više

Komentari

registracija
21/9/10

graditelj, 21.09.10. 15:20

Chuck Norris je impresioniran životopisom...


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika