22.09.2010. / 16:29

Autor: Hina

Vipnet uvodi tehnologiju HD zvuk

Veća audio kvaliteta razgovora postiže se prijenosom dvostruko šireg frekvencijskog pojasa od sadašnjeg u fiksnim i mobilnim mrežama

Mladen PejkovićMladen PejkovićTelekomunikacijska tvrtka Vipnet nadogradnjom mreže počinje testiranje nove tehnologije HD zvuk koja omogućava znatno višu kvalitetu od sadašnje zvuka, glasa i tona pri razgovorima preko mobitelima, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare u Vipnetu.

Istaknuvši da je Vipnet u uvođenju te tehnologije prvi u Hrvatskoj i drugi u svijetu, uz britanski Orange, predsjednik Uprave Vipneta Mladen Pejković napominje kako se veća audio kvaliteta razgovora postiže prijenosom dvostruko šireg frekvencijskog pojasa od sadašnjeg u fiksnim i mobilnim mrežama. Dodao je da HD zvuk prenosi frekvencijsko područje od 100 do 7.000 Hz.

Takvi će razgovori biti mogući u 3G ili mobilnim mrežama treće generacije (UMTS, HSPA), kojom je u Hrvatskoj pokriveno 75 posto teritorija, kao i s posebnim mobilnih telefona koji podržavaju tu tehnologiju.

Član Uprave i glavni direktor Vipneta za marketing i prodaju Reinhard Zuba predstavio je rezultate nezavisnog ispitivanja kvalitete i brzine Vipnetove mreže koju je u lipnju ove godine po EU standardima provela njemačka specijalizirana kompanija P3 Communications. Po tom je ispitivanju Vipnetova mreža ocijenjena najboljim ocjenama u kategorijama glasovne komunikacije i brzog surfanja internetom, za što je Vipnet dobio i međunarodne certifikate.

Vezane vijesti

VIPnet jedini ostvario rast u poslovima s državom

VIPnet jedini ostvario rast u poslovima s državom

Državne institucije i javna poduzeća lani su potrošili 128,3 milijuna kuna na nabavu telekom usluga, što je 45 posto manje u odnosu na 2010. HT -… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika