24.09.2010. / 09:10

Autor: Deutsche Welle

Video:Ahmadinedžad izazvao skandal u UN-u: 'SAD su same izvele napad 11. rujna'

Već za vrijeme govora iranskog predsjednika je više izaslanstava, prije svega zemalja Zapada, napustilo dvoranu za zasjedanje. Ispada da Ahmadinedžad baš svake godine govornicu Ujedinjenih naroda koristi za optužbe - prošle godine se okomio na Izrael

Iranski predsjednik je za vrijeme govora u jednoj ruci držao Kuran, a u drugoj Bibliju (Foto: Reuters)Iranski predsjednik je za vrijeme govora u jednoj ruci držao Kuran, a u drugoj Bibliju (Foto: Reuters)Nakon pomirljivih riječi američkog predsjednika Obame, napeto se očekivao govor njegovog iranskog kolege. On ne samo nije prihvatio ruku pomirenja, nego je govornicu UN-a iskoristio za nesuvisle teorije zavjere.

Samo nekoliko sati nakon što je američki predsjednik Barack Obama pred Općom skupštinom Ujedinjenih naroda izjavio kako su Iranu "vrata otvorena za diplomatsko rješenje - ako to Iran želi iskoristiti", za govornicu Svjetske organizacije je stupio i iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad.

On ne samo da nije prihvatio ruku pomirenja koju mu je ponudio Obama, nego je pred okupljenim državnicima javno optužio Washington kako je tamošnja vlada "sama upriličila teroristički napad 11. rujna" i kako to "znaju i većina građana Amerike, kao i druge nacije i političari". Sjedinjene Države su tim "samorazarajućim" napadom željele "oživjeti svoje gospodarstvo i pojačati nadzor nad Bliskim istokom".

Već za vrijeme govora iranskog predsjednika je više izaslanstava, prije svega zemalja Zapada, napustilo dvoranu za zasjedanje. Ispada da Ahmadinedžad baš svake godine govornicu Ujedinjenih naroda koristi za optužbe - prošle godine se okomio na Izrael.

Američki predsjednik je ove nove optužbe nazvao "odvratnima i napadačkima", osobito zbog odnosa kojeg Amerikanci njeguju prema žrtvama tog napada. Riječi predsjednika Irana su osudili i državnici drugih zemalja, a njemački ministar vanjskih poslova Guido Westerwelle smatra kako je tim lažnim optužbama propuštena velika prilika da se spor oko atomskih ambicija Irana riješi mirnim putem.

Deutsche Welle

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

registracija
21/3/10

arcanius, 24.09.10. 10:09

istina.....
oni koji znaju išta o građevinskoj fizici ili poznavanju materijala, će se složiti sa mnom.....
avioni nisu mogli srušiti dva čelična kaveza ukrućena prostornom rešetkom....
a i požar koji je izbio bi trebao biti puno veće temperature da se čelik počne povijati (taliti), a i tada zgrada se samo savija a ne puca.....


registracija
27/8/09

Lujo1, 24.09.10. 10:47

Ja to tvrdim od 12. rujna te godine! Kak je Hitler srušil (zapalil) zgradu Reichstaga (tak se nekak valjda piše) tak je i Buš s istim ciljem (optužiti "neprijatelja", dobiti sve ovlasti i nezamisliv novac) srušil te tornjeve.
Dakle to je već viđeno u povijesti i prilično je otrcan "trik" koji je gomilu ljudi koštal života, ali kaj je tih cca 3000 ljudskih života koji su se ugasili 11. rujna (i još 50-ak tisuća vojnika, a možda još i više čiji su se životi ugasili u iračkom ratu) prema svim "blagodatima" kaj su Bušove "pogodili" posle te tragične predstave.
Čul sam negde (ne znam više gde) kak tog 11. rujna u ta 2 tornja WTO-a kao slućajno nije bilo ni jednog židova, a inače je poznato kak je WTO židovska organizacija. Baš čudno!


registracija
8/7/09

bankar, 24.09.10. 12:22

pa tako nekako zašto bi to bile nesuvisle optužbe? samo zato jer navodno većina misli drugačije?


registracija
9/5/10

lolobrigita, 24.09.10. 12:49

Prije odbacivanja ove teorije urote pogledati Zeitgeist na googlu.Ima i na hrvatskom.Ne mora biti istina,ali je intrigantno i zanimljivo.


registracija
14/11/07

laufer, 24.09.10. 20:24

Još jedan, lajav, pun sebe... glupan koji vlastitu zemlju vodi u propast.


registracija
25/9/10

nekoime, 25.09.10. 11:43

Isti scenarist stoji iza uloge Ahmadinedžada i iza uloge Obame.

Čovječanstvo promatra ovaj igrokaz i priprema se za ono što će se vrlo brzo dogoditi u vidu krvavog nuklearnog spektakla, gdje će prve žrtve biti narod Izraela i narod Irana.

Nakon toga scenarist određuje opći svjetski kaos npr. u vidu totalne ekonomske depresije i svega ostalog što ona prirodno vuče sa sobom.

I na kraju priče scenarist uvodi likove "spasitelja" koji će nam ponuditi rješenje da se ovakve stvari više nikad ne ponove, tj. jedinstvenu svjetsku vladu, kojom ćemo u stvari potonuti u još viši stupanj ropstva nego što je u ovom trenutku.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika