03.11.2010. / 16:35

Autor: Hina

Radničko vijeće "3. maja": A-tec je u stečaju, nije rješenje za riječko brodogradilište

"I ranije smo upozoravali da A-tec nije dobro rješenje za 3. maj. Ta je tvrtka u minusu 680 milijuna eura", kazala je Nada Jelinić-Starčević

3. maj je ostao bez kupca3. maj je ostao bez kupcaPredsjednica Radničkog vijeća brodogradilišta "3. maj" Nada Jelinić-Starčević ponovila je danas kako je stečaj ponuditelja za privatizaciju tog riječkog brodogradilišta austrijske tvrtke A-tec otvoren 20. listopada ističući kako su i ranije upozoravali da A-tec nije rješenje za "3. maj".

Na tiskovnoj konferenciji, održanoj u "3. maju", Jelinić-Starčević je kazala da je Vesna Pusić zbog netočnih informacija Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja i Ministarstva vanjskih poslova izjavila da austrijska tvrtka A-tec, potencijalni kupac "3. maja", nije u stečaju.

Jelinić-Starčević je ponovila već izrečene tvrdnje da je stečaj austrijskog koncerna A-tec na bečkom Trgovačkom sudu otvoren 20. listopada, iako su pojedini mediji, a i Vesna Pusić, tvrdili da do njega nije došlo.

Zbog velikog broja vjerovnika postavljena su i tri stečajna upravitelja, u Austriji je to treći najveći stečaj u povijesti, a cijena dionica A-teca pala je na svega 3,6 eura, kazala je Jelinić-Starčević.

"I ranije smo upozoravali da A-tec nije dobro rješenje za 3. maj. Ta je tvrtka u minusu 680 milijuna eura", kazala je i upitala "zašto se naši političari ne usude reći pravu istinu o A-tecu".

Potvrdila je da je DORH u Rijeci odbacio njezinu kaznenu prijavu protiv vlasnika A-teca Mirka Kovatsa zbog krađe poslovne tajne - Plana restrukturiranja brodogradilišta, uz objašnjenje da je veći broj osoba u "3. maju" imao pristup tom planu pa nije jasno tko je odao poslovnu tajnu.

Vezane vijesti

"Namjerno rušenje Brodotrogira"

"Namjerno rušenje Brodotrogira"

Čelnici sindikata u Brodotrogiru zatražili su danas od prvog potpredsjednika Vlade i ministra gospodarstva Radimira Čačića da se žurno očituje o… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika