08.11.2010. / 13:09

Autor: Nacional.hr

Zrinka Cvitešić nominirana među 5 najboljih europskih filmskih glumica

Nakon nagrade Shooting Stars za jednu od najperspektivnijih europskih glumica na ovogodišnjem Berlinaleu te nagrada za najbolju glumicu na festivalima u Puli, Aleksandriji, Herceg Novom i Prištini, Zrinki Cvitešić je nominacija za Europsku filmsku nagradu 2010. svakako vrhunac svega što je u posljednjih godinu dana postigla s filmom 'Na putu'

Zrinka CvitešićZrinka CvitešićNakon glasanja 2.200 članova Europske filmske akademije, glumica Zrinka Cvitešić nominirana je u kategoriji 'Najbolje europske glumice 2010.' za ulogu Lune u filmu 'Na putu' redateljice Jasmile Žbanić.

Uz Zrinku Cvitešić ostale četiri nominirane glumice su: njemačka glumica Sibel Kekill za ulogu u filmu 'When we leave' redatelja Feoa Aladaga, britanska glumica Lesley Manvile za ulogu u filmu 'Another Year' redatelja Mikea Leigha, austrijska glumica Sylvie Testud za ulogu u filmu 'Lourdes' redateljice Jessice Hausner i nizozemska glumica Lotte Verbeek za ulogu u filmu 'Nothing Personal' redateljice Urszule Antoniak.

Nakon nagrade Shooting Stars za jednu od najperspektivnijih europskih glumica na ovogodišnjem Berlinaleu te nagrada za najbolju glumicu na festivalima u Puli, Aleksandriji, Herceg Novom i Prištini, Zrinki Cvitešić je nominacija za Europsku filmsku nagradu 2010. svakako vrhunac svega što je u posljednjih godinu dana postigla s filmom 'Na putu'.

Dobitnici nagrada u svim kategorijama Europske filmske akademije bit će objavljeni na svečanoj dodjeli u Tallinnu, u Estoniji, 4. prosinca 2010. godine.

Vezane vijesti

Zrinka Cvitešić: Potpuno ću se ostvariti tek kad budem mama

Zrinka Cvitešić: Potpuno ću se ostvariti tek kad budem mama

Rođena Karlovčanka, glumica Zrinka Cvitešić, u svoje je 32 godine života ostvarila zaista mnogo. Iza nje su prestižne nagrade poput Shooting Star,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika