24.11.2010. / 08:37

Autor: Martina Čizmić

Borba softverskih divova: SAP mora platiti 1,3 milijardi dolara odštete Oracleu

Oracle je originalno zahtjevao odštetu od 1,7 milijardi dolara, koliko bi kažu naplatili licencu za softver

Larry Ellison, šef Oraclea (Reuters)Larry Ellison, šef Oraclea (Reuters)Četiri godine nakon što je započela pravna bitka u Oracleu napokon mogu reći da su zadovoljni. Poraota u Oaklandu u Kaliforniji donijela je odluku prema kojoj je njemački softverski div SAP dužan platiti 1,3 milijardu dolara odštete Oracleu.

Podsjetimo, SAP je priznao da je njegova teksaška podružnica, TomorrowNow, provalila na servere Oraclea i ukrala njihov softver. No, isticali su kako šteta nije veća od 40 milijuna dolara. Presudom su, očekivano, razočarani i već su najavili žalbe.

Oracle je originalno zahtjevao odštetu od 1,7 milijardi dolara, koliko bi kažu naplatili licencu za softver. No, SAP se branio kako bi odšteta trebala biti u visini vrijednosti koju su oni, odnosno njihova podružnica, dobili krađom, a koju nazivaju "zanemarivom".

Ova je presuda, iako još uvijek nepravomoćna najveća u povijesti američkog pravosuđa što se pitanja zaštite intelektualnog vlasništva.

Vezane vijesti

SAP Forum: Znanje i tehnologija osigurat će gospodarski rast

SAP Forum: Znanje i tehnologija osigurat će gospodarski rast

"Objediniti znanje i tehnologije kojima će se osigurati tržišni rast" zaključci su konferencije SAP FORUM koja se održala u zagrebačkom Arena centru,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika