03.12.2010. / 14:21

Autor: Totalsport

FIFA na udaru kritika zbog Katara: Kakvo je to SP bez alkohola i seksi navijačica?

"Seksi navijačicama kakve smo viđali po tribinama i na ulicama na prijašnjim svjetskim prvenstvima u Kataru će doći kraj. Na plažama je skidanje odjeće dozvoljeno. Na stadionima još nije..."

Slike poput ove teško će se vidjeti u KataruSlike poput ove teško će se vidjeti u KataruOdluka da se domaćinstvo Svjetskog nogometnog prvenstva 2022. godine dodijeli Kataru, najmanjoj državi koja je ikad dobila organizaciju, izaziva brojne negativne komentare diljem svijeta...

Pomalo ciničan pogled na cijelu priču ponudio je i njemački dnevnik Bild koji smatra da će katarski Mundijal biti kompromitiran običajima te arapske države.

- Mislim da bi se kod izbora domaćina trebalo voditi računa i o općem raspoloženju u nekoj državi. U tom smislu, smatram da Katar nije optimalno rješenje - izjavio je direktor njemačke reprezentacije Oliver Bierhoff, a Bild je dodao:

"Doista, što se tiče raspoloženja navijača, očekuje nas dosadni Mundijal. Što nam donosi prvi pustinjski SP? Prije svega, paklene vrućine! Ljeti je temperatura tamo oko 40 Celzijevih stupnjeva. Šeici će izgraditi klimatizirane stadione, ali oko njih, a i na samom terenu, vrućina će vjerojatno biti neizdrživa."

Najtiražniji njemački dnevnik osvrnuo se potom i na još dvije stavke za koje smatra da će biti "smetnja" raspoloženju.

"Navijači će vjerojatno biti bez svoga omiljenog osvježavajućeg pića: na SP-u u Kataru neće biti piva! U većinskoj muslimanskoj zemlji alkohol je strogo zabranjen, poslužuje se samo u hotelima, a javna konzumacija je potpuno zabranjena. No, postoji i dobra vijest: zakoni bi mogli biti malo ublaženi za vrijeme SP-a", dodaje Bild i zaključuje:

"Seksi navijačicama kakve smo viđali po tribinama i na ulicama na prijašnjim svjetskim prvenstvima u Kataru će doći kraj. Na plažama je skidanje odjeće dozvoljeno. Na stadionima još nije..."

Vezane vijesti

Annan upozorava na "sveopći" rat u Siriji

Annan upozorava na "sveopći" rat u Siriji

Međunarodni mirovni izaslanik UN-a i Arapske lige za Siriju, Kofi annan, u subotu je upozorio da Sirija klizi u "sveopći" rat, a sirijski oporbeni… Više

Komentari

registracija
17/1/10

pitman, 03.12.10. 15:43

JOS BI SE TREBO SEKIRAT OKO NECEG STO CE BITI ZA 12 GODINA I TRAJAT CE 3 TJEDNA!!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika