05.01.2011. / 07:02

Autor: Hina

Netanyahu tražio od Obame pomilovanje američkog špijuna Pollarda

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu službeno je zatražio od američkog predsjednika Baracka Obame pomilovanje za Jonathana Pollarda, američkog židova koji je 25 godina u američkom zatvoru, osuđen zbog špijunaže u korist Izraela, javio je radio u utorak.

Benjamin Netanyahu i Barack ObamaBenjamin Netanyahu i Barack ObamaIzraelski premijer Benjamin Netanyahu službeno je zatražio od američkog predsjednika Baracka Obame pomilovanje za Jonathana Pollarda, američkog židova koji je 25 godina u američkom zatvoru, osuđen zbog špijunaže u korist Izraela, javio je radio u utorak.

Netanyahuov ured, koji je 21. prosinca najavio da će premijer uskoro poduzeti taj korak, nije ni potvrdio ni opovrgnuo te informacije no rekao je da će se premijer o tome izjasniti pred parlamentom.

Izraelski radio je javio da je pomilovanje službeno zatraženo u pismu američkom predsjedniku.

Američko pravosuđe osudilo je 1987. godine na doživotni zatvor Pollarda (56), obavještajnog analitičara u američkoj mornarici jer je od svibnja 1984., do uhićenja u studenom 1985., dostavio Izraelu tisuće povjerljivih dokumenta o špijunskim aktivnostima Sjedinjenih Država, uglavnom u arapskim zemljama.

Izrael je 1998. službeno priznao da je Jonathan Pollard bio izraelski špijun, a državljanstvo mu je dao 1995. godine.

Vezane vijesti

Što muči svjetske velesile

Što muči svjetske velesile

Pred odlazak na summit skupine 20 najrazvijenijih zemalja svijeta (G-20) u Los Cabos (Cabo San Lucas, Baja California Sur), u Meksiko - njemačka… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika