09.01.2011. / 19:21

Autor: Hina

Dodik: Srbi nisu spremni žrtvovati Republiku Srpsku zbog ulaska BiH u EU

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je u nedjelju da zbog približavanja Bosne i Hercegovine Europskoj uniji srpski predstavnici nisu spremni prihvatiti radikalne izmjene ustava koje bi dovele u pitanje opstanak ovoga entiteta.

Milorad DodikMilorad DodikPredsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je u nedjelju da zbog približavanja Bosne i Hercegovine Europskoj uniji srpski predstavnici nisu spremni prihvatiti radikalne izmjene ustava koje bi dovele u pitanje opstanak ovoga entiteta.

"Ne možemo prihvatiti da se proces pristupanja BiH u EU koristi za radikalnu promjenu ustavnog uređenja i centralizacije zemlje. RS je jamac našeg opstanka, identiteta i prosperiteta na ovim prostorima, na kojima kao narod živimo stoljećima”, rekao je Dodik u Banjoj Luci u govoru na svečanoj akademiji povodom dana Republike Srpske.

Dodao je da je za Srbe prihvatljiva BiH koja je Daytonskim sporazumom utvrđena s dva entiteta i tri konstitutivna naroda.

Dodik je optužio međunarodne predstavnike da su zloporabili visoke ovlasti kazavši da je BiH bila "poligon za državno-pravni i društveno-politički eksperiment, neuspješan za mnoge, opterećujući za sve".

Vezane vijesti

Dodik se miješa u koalicijske pregovore u Beogradu

Dodik se miješa u koalicijske pregovore u Beogradu

Pregovori DS-a i SPS-a već nekoliko dana tapkaju na mjestu. Iako je matematika na njihovoj strani, u pokušaje formiranja nove srbijanske vlade sada… Više

Komentari

registracija
30/9/09

davor12345, 09.01.11. 20:35

To njegovom veličanstvu kralju republike srpske smeta probližavanje BiH europskoj uniji a ne narodima BiH.


registracija
8/7/09

bankar, 09.01.11. 21:52

nisu jer se ti bojiš da te ne stigne sanaderova sudbina a ne zato što stvarno nisu


registracija
14/11/07

laufer, 09.01.11. 23:22

Na sreću, kada to pitanje dođe stvarno na stol, nitko neće pitati Dodika.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika