10.01.2011. / 12:58

Autor: Hina

Pahor na iskušenju: U Sloveniji ima više protivnika mirovinske reforme

Više od polovice, odnosno 51,3 posto ispitanika, izjavilo je da ne podržavaju takvu reformu koju je parlament već potvrdio, a 40,4 posto da se s njom slažu, pokazalo je prošlog tjedna provedena telefonska anketa na uzorku od 434 ispitanika

Borut PahorBorut PahorProtivnika povećanja radnog staža i životne dobi za odlazak u mirovinu u Sloveniji je još uvijek više od onih koji takvu reformu smatraju potrebnom, pokazalo je ispitivanje javnog mnijenja provedeno početkom godine koje je u ponedjeljak objavilo ljubljansko "Delo".

Više od polovice, odnosno 51,3 posto ispitanika, izjavilo je da ne podržavaju takvu reformu koju je parlament već potvrdio, a 40,4 posto da se s njom slažu, pokazalo je prošlog tjedna provedena telefonska anketa na uzorku od 434 ispitanika.

Zbog promjene demografske strukture i sve većih izdvajanja iz proračuna u mirovinski fond parlament je potkraj godine prihvatio zakon po kojemu bi za odlazak u redovnu mirovinu u pravilu trebalo raditi tri godine više nego do sada, čemu se protive sindikati i udruge umirovljenika.

Anketa doduše pokazuje da je broj protivnika mirovinske reforme koju sve sindikalne centrale žele opozvati na referendumu nešto manji nego u nekim drugim ispitivanjima, ali da je otpor reformi koju kao jednu od glavnih za stabilizaciju javnih financija želi provesti premijer Borut Pahor još uvijek jak.

Vezane vijesti

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenska središnja banka upozorila je u srijedu na rastuće gubitke slovenskih banaka zbog čega se i dalje smanjuju mogućnosti kreditiranja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika